Aanleveren

Om mooi drukwerk te krijgen is het belangrijk bestanden op de juiste manier aan te leveren.

Alleen dan zal het resultaat mooi en kwalitatief goed zijn.

Wij willen daarom graag een PDF bestand, opgemaakt in CMYK drukkleuren, met 3 millimeter afloop/snijruimte en belangrijke teksten of afbeelding 4 mm. van de snijrand af. Met een minimale resolutie van 300dpi.

Bijvoorbeeld een A5 formaat is 210x148mm. Dus 3mm snijruimte extra geeft een bestandsformaat 216x154mm. De achtergrond moet dus doorlopen tot 216x154mm.

Binnen de 210x148mm extra veilige ruimte van 4mm met tekst en plaatjes aanhouden ivm snijverschillen.

 

afloop3 Rood is 3mm snijruimte, blauw is 4mm extra veilige ruimte.

 

 

 

 

 

Bestanden gemaakt in MS-Office (Word etc.) zijn vaak niet geschikt voor drukwerk. De bestanden kunnen wel omgezet worden maar dat geeft vaak kleurverschil en verschuivingen. Ook kun je bij die programma’s geen snijruimte/afloop aangeven of creëren. Dan loop je het risico op witte randen of weggesneden tekst of afbeeldingen. Mocht u daar vragen over hebben, neem dan gerust contact met ons op.

Aanleveren voor doeken, spandoeken en banners:

Ook daar dient rekening te worden gehouden met veilige ruimte aan de binnenzijde en snijruimte aan de buitenzijde.  Minimaal 1cm afloop/snijruimte aan de buitenzijde en beter ook een ruime binnenmarge. Voor spandoeken/Banners met ogen of zoom hou dan zeker 5cm veilige binnenmarge aan!